Proizvodi

Svi naši proizvodi rade se prema stoljetnim recepturama ručnom proizvodnjom od probranih najkvalitetnijih namirnica. Naši proizvodi su prirodni ne sadrže konzervanse, E brojeve i pogodni su za vegane.

Beskvasni kruh
Radi se na bazi kiselog tijesta koje se dobiva od: brašna, vode i soli, tako da naš kruh sadrži: brašno, vodu, sol, ječam i kiselo tijesto ( voda, sol i brašno). Beskvasni kruh je jedini kruh koji hrani naše stanice i djeluje blagotvorno na iste. Sadrži minerale željezo, cink, magnezij. Mikroorganizmi beskvasne fermentacije sami osiguravaju B vitamin i biotin (važan za vegetarijance). Enzimske osobine beskvasnog kruha također pomažu i lakšoj probavljivosti. Prirodni antioksidansi u brašnu od cjelovitog zrna smanjuju izloženost toksinima. Beskvasni kruh ima niži glikemijski indeks.

Tahini pasta
Puna je esencijalnih vitamina, minerala i aminokiselina.  Sadrži: Kalcij, magnezij, vitamin E, Vitamin B ( B1,B2,B3 I B5). Tahini je bogat izvor esencijalnih masnih kiselina omega 3 i omega 6. Ove su kiseline važne za zdravlje zglobova, hrskavica, krvožilnog sustava, mozga i kože. Sezamovo sjeme je bogato aminokiselinom metionin, koja je važan doprinositelj čišćenju jetre od toksina i apsorpciji drugih aminokiselina u organizmu. 20% sadržaja tahinija tvore proteini, što znači da je bogatiji bjelančevinama od mnogih orašastih plodova.  Stoga je pogodan kao izvor bjelančevina i biljnih masnoća za vegetarijance i vegane. Ima visoku pH vrijednost, što znači da alkalizira organizam, neutralizirajući učinak kiselih namirnica s niskom pH vrijednosti.

Tofu
Jedan je od najvažnijih izvora bjelančevina biljnog podrijetla jer sadrže sve esencijalne aminokiseline koje su nužne za normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Izrazito je lagan za probavu jer su u procesu proizvodnje odstranjena vlakna i ugljikohidrati topivi u vodi. Zbog toga ga mogu konzumirati i mala djeca, starije osobe te osobe s probavnim smetnjama. Naš se Tofu proizvodi od hrvatske GMO FREE soje.

Seitan
Jelo je od punog pšeničnog zrna, bogato bjelančevinama. Radi se o pšeničnom glutenu koji u prehrani gotovo u cijelosti može nadomjestiti potrebu za mesom. Jela sa sejtanom pripremaju se na isti način kao i jela s mesom Seitan sadrži visok udio bjelančevina i nizak udio masti. Tako 100 g seitana sadrži čak oko 23 g bjelančevina. Seitan je idealna dijetalna namirnica jer ima nisku kalorijsku virjednost i ne sadrži kolesterol. Prosječno 100 g proizvoda ima oko 116 kcal. Seitan je dobar izvor željeza. 100 g seitana zadovoljava 6-10% dnevnog unosa vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina i željeza. Seitan mariniran soja sosom sadrži sve esencijalne aminokiseline.